Премиера в Париж: изцяло новото Volvo XC90

Main October 6, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 12215 views | no comments

Изцяло новото Volvo XC90 беше представено за пръв път пред широката публика на автомобилното изложение в Париж. Това е нов, визуално впечатляващ седемместен SUV автомобил с премиум качество, оборудван с водещи в световен мащаб функции за безопасност, първокласен двигател Twin Engine с 400 к.с. и емисии на CO2 от около 60 г/км, несравнима комбинация от мощност и икономия на гориво, и превъзходен интериор. Автомобилът разполага с иновативна конзола за управление със сензорен екран, подобен на таблет, която формира основата на една изцяло нова вътрешна система за управление на автомобила.
Подготвян в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда щатски долара, изцяло новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo. Автомобилът улавя бъдещата посока в дизайна на Volvo, внедрява своя собствена гама от нови технологии и използва нова платформа Scalable Product Architecture (SPA) и високоефективно семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E.
Изцяло новото Volvo XC90 е категорично доказателство за стратегията „Volvo от Volvo“. Изключителното съчетание на лукс, простор, многофункционалност, ефективност и безопасност от световна класа, които издигат SUV сегмента в ново измерение.
„SPA ни позволи да създадем първия в света SUV без компромиси“, казва д-р Петер Мертенс, старши вицепрезидент в отдела за изследователска и развойна дейност на Volvo Car Group. „Получавате усещане за контрол, обширно вътрешно пространство и гъвкави възможности в съчетание с пъргавината и плавния комфорт на много по-малък и по-нисък автомобил. Приливът на адреналин, който е от ключово значение за истинското удоволствие от шофирането, се осигурява от двигатели, които предлагат ненадмината комбинация от мощност и екологичен работен режим. И тъй като XC90 носи емблемата на Volvo, безопасността от световна класа е стандарт“, добавя Петер Мертенс.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...